Kardemoni kringel, šokolaadi kringel

IMG_8788

Tegin taas kringleid. Seekord šokolaadi -ja kardemonikringlit.

Need klassikalised kringlid , kus on kaneel, rosinad, või , on ikka kõige paremad. Võib-olla lapsepõlvest meelde jäänud nii hästi see maitse ja lõhn, sest ema meil küpsetas kringleid teistele tellimuste peale. Ja siis saime ise ka, aga mitte alati. Vahel jäi meile koju vaid magus kringlilõhn ja kringli koledad otsad, mis maha lõigati.

Kuna mulle Pagaripoiste kohvikus käies kardemoni saiakesed väga meeldivad, siis otsustasingi kardemoni kringlit teha.

Kardemoni kringli täidis :  

  • 100 g võid
  • 200 g rosinaid
  • 1 tl kuhjaga jahvatatud kardemoni
  • kaneeli
  • suhkrut

Või ma sulatasin mikrokas ära ja määrisin lahtirullitud taina peale, peale lisasin  2 tl suhkru ja 1 tl kaneeliga segatud rosinad. peale puistasin veel kaneeli, suhkrut ja kardemoni.

 

šokolaadi kringli täidis:

  •  pool kakao glasuuri kogusest,mis kirjas natuke all pool
  • 200 g rosinaid
  • kaneel
  • suhkur

Lisasin lahtirullitud taignale glasuuri, peale 1 tl kaneeli ja 2 tl suhkruga segatud rosinad. Peale raputasin veel suhkrut ja kaneeli.

Kakao glasuur:

  •  100 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 2 spl kakaod
  • 4 spl hapukoort

Sulatasin pliidil potis või. Kui või sulanud, siis lisan eelnevalt kokku segatud kakao ja suhkru . Segan ja lisan hapukoore. Lasen natuke kuumeneda , aga keema ei lase.

Sellest kogusest jätkus nii kringli vahele kui ka peale glasuuriks.

šokolaadi glasuur:

  • 100 g šokolaadi
  • 1 dl vahukoort

Kuumutada koos pliidil potis.

Kergeima kringlitaina retsepti leiad siit :

https://katzimaitsevmaailm.wordpress.com/2016/07/23/koige-lihtsam-parmitaigen/

Mida rohkem võid, seda maitsva kringel!!!

 

 

 

Lisa kommentaar