Mees mõni päev tagasi uuris nukral toonil, et kuna naisel plaanis ka kooki on küpsetada. Andis mõista, et pole juba jupp aega külmikust midagi näksimas käia. Lubasin talle täiesti tavalist ilma lisandite kohupiimakooki teha ja kindlasti liivataigna põhjal, sest ta lihtsalt jumaldab seda. Seega on perel täna pidupäev – valmistasin nii magusa kui ka soolase ilma juurviljadeta.
Kes armastab täiesti tavalist kohupiimakooki, siis see retsept on teile. 🙂
Lihtne kohupiimakook
Vaja läheb:
Liivataigna põhi:
- 2 dl ehk umbes 180 g jahu
- natuke alla 1 dl suhkrut
- 100 g võid
- näpuotsaga soola
Täidis:
- 600 g kohupiima ( kasutasin 2 pk Tere vanillikohupiima ja üks maitsestamata Tere kohupiim)
- 1 dl hapukoort
- 4 muna
- natuke alla 1 dl suhkrut ( alla poole kruusi)
- 3 spl jahu
Põhja jaoks mudi näppude vahel või, suhkur ja jahu ühtlaseks. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale. Aseta põhi külma.
Nüüd sega omavahel muna, suhkur, kohupiim, hapukoor ja jahu. Vala põhjale.
Küpseta u 1 tund 180 kraadises ahjus. Liigse pruunistumise vältimiseks võid asetada peale fooliumi/ küpsetuspaberi. Aseta ahju ka veenõu, et piisavalt niiskust oleks.
Serveerida külmalt!
Kes soovib võib muidugi marju peale panna!