Igas majapidamises võiks üks purk granolaga riiulil olla. Granola ehk röstitud müsli, kuhu kuuluvad kaerahelbed, pähklid, seemned, kuivatatud marjad. Magustajaks mesi. Isetehtud granola puhul sa tead täpselt millest see koosneb ning lisaks tervisikkusele on seda ka kiirel ajal hea lihtne kõhutäiteks süüa.
Kes krõmpsuvat segu ei taha, see pangu granola juba öösel maitsestamata jogurti sisse pehmenema, hommikul lisa veel peotäis värskeid marju/puuvilju ja nii lihtne ongi.
Mesine granola
Vaja läheb:
- 2 kruusitäit kaerahelbeid
- 200 g pähkleid/ seemneid/ kuivatatud marju
- 3 spl mett
- 3 spl õli
Sega kõik omavahel kokku (haki soovi korral väiksemaks), kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, laota segu ühtlase kihina peale. Küpseta 150 kraadises ahju u 20-25 minutit, samal ajal silma peal hoides ja segades aegajalt.
Teine variant on röstida pannil kuldseks.
Lase jahtuda, säilita kaanega purgis.
* Viimasel ajal kasutan juba valmispakitud pähkli-marjasegusid nt. Kommi Asemel pakub palju erinevaid varinate poes.
* Endiselt on meie pere lemmik Farmi koorene maitsestamata jogurt , kuna see on parajalt paks ja kreemine ega pole nii hapu.
Millega sina oma hommikut alustad?