Tagurpidi õunakook, mis viib keele alla!

õunakook4

Olen siin mõnda aega kurtnud kuis õunu on kodus nii palju ja keegi neid ei söö, kui just nina ette sektoriteks lõigutud õunakaussi ei vii. Selle asemel, et vinguda ja oodata kuniks õunad käest lähevad, võtsin end täna käsile ja küpsetasin ühe parima õunakoogi, mida mu suu maitsta on saanud. Eks seal ole omajagu võid ka sees, teate ju küll, et või teeb kõik küpsetised ekstra  maitsvaks?!

Seega, kes võid kardab, võib retsepti mitte üldse lugemagi hakata, kuid teistel soovitan kohe kindlasti järele proovida ja oma hinnang anda, kuigi ma ei usu, et on kedagi, kes ei peaks seda õunakooki üheks parimaks! Seega….

Tagurpidi õunakook

Vaja läheb:

  • 100 g võid
  • 75 g suhkrut
  • 2 tl kaneeli
  • 3 õuna

 

  • 175 g jahu
  • 75 g suhkrut
  • 2 muna
  • 100 g võid
  • 100 g hapukoort
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 kotike vaniljekastme pulbrit ( Ekströms )

 

Sega omavahel toasoe pehme või suhkruga ja kaneeliga. Viiluta õunad.

Määri võisegu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale ja aseta peale õunaviilud.

Taina jaoks vahusta omavahel munad ja suhkur. Lisa sulavõi ja hapukoor. Sega omavahel küpsetuspulber, jahu ja vaniljekastmepulber. Sega kõik ühtlaseks ning vala õuntele. 

Küpseta 180 kraadises ahjus u 40 minutit!

Võta ahjus välja, lase vormis 10-15 minutit taheneda ja kummuta kook alusele õunad ülespoole. Lase jahtuda ja lisa serveerimisel peale vaniljekaste (kaste tee pakil oleva õpetuse järgi) ning pekaanipähkleid. Teine variant on teha koogile peale vaniljekreem nt selle õpetuse järgi – siin .

Mõnusat maitseelamust!

õunakook1

4 kommentaari “Tagurpidi õunakook, mis viib keele alla!

  1. Tere
    Kas taignasse läheb kogu pakk vaniljekreemi pulbrit? Kas pulbri peab enne valmistama piimaga või panengi pulbri lihtsalt taignasse ja muud midagi?
    Aitäh abi eest:)

    Meeldib

Lisa kommentaar