Kuna mu mees juba üle päeva mulle mainib kuidas ta mulle kingitud Electrolux Assistendi müüki plaanib panna, sest ma üldse ei kasuta seda ning masin on sentimeetri paksuse tolmukihi all, tuli kiirelt küpsetamisplaan valmis panna. Selge oli üks komponent – kõrvits. Seisavad mul siin pea nädalajagu juba laual, ootamas oma aega – üks läheb tütrele Halloweeni klassiõhtule, teine koogi ja supi sisse.
Kõrvitsasupini täna ei jõudnud, kuna ahjus küpsevad imeheas marinaadis neli tundi tõmmanud ribilihad, kuid muretaigna põhjal kohev kõrvitsakook on valmis ja söödud. Kõrvits annab koogile imekauni kollase värvuse ning kutsub ka kõige pisemad sööma.
Kohev kõrvitsakook
Vaja läheb:
- 500 g kõrvitsat
- 4 muna
- 1 kuhjaga spl tärklist
- 150 g suhkrut
- 200 g kohupiima ( Selveri vanillikohupiim)
- 250 g Mascarponet
- poole sidruni mahl
Põhja jaoks on vaja valmistada muretaigen ( kes soovib, võib ka poest osta).
Muretaigen
Vaja läheb:
- 200 g jahu
- 125 g suhkrut
- 150 g võid
- 1 muna
- näpuotsatäis soola
( Sellest kogusest tuleb u 500 g muretaigent, mina kasutasin põhja jaoks sellest kogusest umbes pool)
Vahusta või suhkruga, lisa muna Vahusta. Lisa sool ja jahu. Vahusta ühtlase konsistentsi saamiseni. Aseta külmkappi kuni kasutamiseni.
Kõrvits
Lõika kõrvitsast parajad sektorid koos koorega. Puhasta pehmest viljalihast ja aseta ahju umbes 30 minutiks 200 kraadi juurde küpsema. Kui kõrvits pehme, lase jahtuda. Eemalda koor, lõika väiksemateks tükkideks ja aseta blendrisse või püreesta saumikseriga ühtlase koostise saamiseni.
Mikserda muna suhkruga , lisa tärklis. Mikserda sisse kohupiim ja Mascarpone. Pigista poole sidrunimahl täidisesse. Seejärel lisa ka kõrvitsapüree juurde. Mina lasin kogu täidisel blenderis ühtlustuda.
Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga või määri võiga kokku. Suru vormi põhjale muretaigen ning lase ahjus umbes 10 minutit 200 kraadi juures küpseda. Seejärel vala põhjale kaunis kollane täidis. Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 45-50 minutit.
Serveerida külmkapikülmalt! Kaunista pohlade ja tuhksuhkruga!